Försäkringskassan- en djungel för de som inte vet.

Just nu känner jag att jag bara vill dra täcket över huvudet och skita i allt som har med försäkringskassan, arbete m.m. att göra.
Ja jag vet att jag är väldigt sent ute med min graviditetspenningslapp.
Men det är därför att ingen sa att man som timvikarie eller om man har vikariat får ta ut graviditetspenning, det var först i december jag fick den informationen.
Sedan tar det x antal veckor för pappret att komma hem i brevlådan och sedan tar det x antal veckor innan det är ifyllt på korrekt sätt. Och det är likadant med årsinkomst pappret.
För 2 veckor sedan ringde de och sa att min årsinkomst var fel uträknad och att de skulle skicka nya papper så vi kunde fylla i rätt uppgifter. Har pappret kommit?! NEJ!
Känner jag mig stressad över det här?! Ja, verkligen!
Vill jag jobba? NEJ!

Vill bara begrava mig under täcket och hoppas att allt fixar sig utan att jag gör något, men det går ju liksom inte att göra så.
Kan tänka mig att många känner igen sig i det här träsket med försäkringskassan. Varför ska allt ta sån tid och varför ska de ta 2- 3 veckor för ett brev att komma hem när det tar ca 2 dagar annars för post att komma?
Många frågor man vill ha svar på men som man nog inte kommer få.

Just nu sitter jag och väntar på att försäkringskassan ska ringa upp mig så jag vet hur jag ska fylla i min graviditetspennings ansökan. Jag vill gå hem från och med idag, men det kan man ju inte.
 
---

Har nu pratat med försäkringskassan. Jag kan ansöka om graviditetspenning from idag men då får jag inte jobba längre?! Jag kan ju inte vara sjuk och anta att min ansökan går igenom. hmm, jag vet iallafall att i framtiden OM man ska ha fler barn så kommer man veta vad man ska göra och då blir det nog inte lika svårt som nu. Suck!
Hon sa också att de skickat brev hem till mig angående min årsinkomst så nu hoppas jag att den kommer idag så jag vet vad jag ska skriva för årsinkomst på min graviditetspenningsansökan. Annars får man väl vänta till måndag och se glad ut.

Nu blir det ringa chefen innan matlagningen.



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se